achtergrond cirkel

Nathalie Heylen

Het verhaal van Nathalie Heylen

Nathalie HeylenNathalie zette haar eerste passen in de danswereld wanneer ze 7 jaar was. Door de jaren heen heeft ze verschillende dansstijlen gevolgd waaronder jazzdans, freestyle en streetdance. Later heeft Nathalie zich steeds meer gespecialiseerd in moderne en hedendaagse dans. Naast de gewone wekelijkse lessen heeft Nathalie ook auditie gedaan voor enkele compagnieën en zo heeft ze gedanst bij compagnie Muses in Motion, Modaté (universitaire danscompagnie van de KU Leuven) en Tokati.  

In 2009 startte Nathalie met de opleiding Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven waarbij ze in haar masterjaar koos voor de opleidingsvariant Training en Coaching Dans. Binnen dit jaar is zij opgeleid tot een volwaardige dansdocente. In 2014 heeft ze haar specifieke lerarenopleiding als leerkracht lichamelijke opvoeding afrond. 

 

Nathalie is in het bezit van een VTS/BLOSO dansdiploma initiator en instructeur B actuele dans. Verder probeert ze op regelmatige basis diverse bijscholingen te volgen om steeds op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen de danswereld. Jaarlijks trekt Nathalie in de zomervakanties naar New York om lessen te volgen aan Broadway Dance Center en Alvin Ailey. 

 

Wat bij Nathalie begonnen is als een hobby, is ondertussen uitgegroeid tot een echte passie die ze samen met haar kennis hoopt over te brengen bij al haar dansers!