achtergrond cirkel

Ben Roels

Het verhaal van Ben Roels

Ben RoelsBen vond pas op latere leeftijd zijn weg naar de dansvloer. Als  17 jarige zette hij zijn eerste danspassen in de hiphop wereld.  Het jaar erna kwam daar al snel  breakdance bij. Deze twee stijlen combineerde hij twee jaar lang  met jazz, modern en klassiek  ballet.

Om zich te herontdekken als danser ging hij ging hij in 2014 enkel verder met hiphop en breakdance. Sinds dit jaar danst hij zelf terug mee in een wedstrijdteam modern.

Als danser mocht Ben al op verschillende podia en plaatsen zijn danstalent tonen. Van de stadsschouwburg in Antwerpen, over audities in Londen, tot de Opera van Antwerpen en Gent met het Ballet van Vlaanderen. Ook deed hij aan verschillende nationale en internationale battles mee in zowel Hiphop als breakdance. Daarnaast nam hij in 2013 deel aan So You Think You Can Dance waar hij tot in de 'final auditions' geraakte.

Sinds 2012 geeft Ben hiphop en breakdance lessen bij verschillende dansscholen en heeft hij als lesgever en choreograaf deel uitgemaakt van verschillende optredens en events. Bij Movere krijgt hij voor het eerst de kans om zich te bewijzen bij een wedstrijdteam.

Om te blijven groeien als danser volgt hij wekelijks les bij Junes Lazaar en Fréderique Dom. Doorheen het jaar en in de zomer volgt hij ook verschillende workshops en dansstages waar hij onder andere al les kreeg van Anthony Lee, Suga Pop, Thight Eyez en zo vele anderen.

Hierdoor kan hij zijn eigen stijl telkens verder ontwikkelen en zich verdiepen in stijlen zoals house, krump, popping.